Videre til indhold | Videre til menunavigation

Mine værktøjer
Log ind
Sektion
Du er her custom ...: Forside Aktiviteter Kalender Det er for børn......
Det er for børn......

Oplevelsesjagt_Vester_SoroeKunstmuseum

Det er for børn......

Oplev kunst med vores helt egen skattejagt
Tidspunkt 20/06 2017 kl. 14:15 til
31/12 2017 kl. 14:15
Tilføj begivenhed til kalenderen vCal (Windows, Linux)
iCal (Mac OS X)

Oplevelsesjagt med Vester

Gå på oplevelse med Vester på tre museer på Sjællands Vestkyst. Det foregår her på Sorø Kunstmuseum samt på Trelleborg og Kalundborg Museum.

Køb et skattekort og find fejlene.
Pris: 75 kr.

Både børn og voksne kommer tæt på detaljerne på museerne og forældre får ekstra viden, som de let kan dele med børnene.

Ud over det spændende skattekort får du et lille Vester minde med hjem til dit køleskab.

 

Lad børnene jagte med Vester

Sorø Kunstmuseum, Kalundborg Museum og Vikingeborgen Trelleborg er en del af et pilotprojekt, der skal gøre det sjovere for børn og voksne at få noget ud af deres museumsbesøg på Vestsjælland. Følg den lille vejleder Vester rundt og find hans drillefejl – mens du får viden om museerne, der ikke er så almen endda.

Børn, forældre og bedsteforældre får en god grund til at tage på museum og kigge nøje på udstillingerne. Med en ”find fejlen” -tilgang inviteres børn og voksne til at se ekstra godt på udstillinger og rammer. De tre museer, Sorø Kunstmuseum, Kalundborg Museum og Vikingeborgen Trelleborg har hver deres ”bane”, der er bundet sammen tematisk af Vester, en ikonisk maskot. Udfordringen er ens på de tre museer, men med muligheder for forskellig type af viden og oplevelse undervejs.

Udfordringerne er båret af spændende skattekort med unikke udtryk, der godt kan pryde et køleskab eller et børneværelse, når de har været i brug. Alt er bundet op på noget håndgribeligt frem for noget digitalt, så der ikke indgår tablet og telefoner i oplevelsen.

Anette Moss fra VisitVestsjælland fortæller: ”Allerede fra næste år, vil man kunne opleve flere attraktioner på denne måde – og der vil selvfølgelig blive udviklet nye sjove samleobjekter”

Sorø Kunstmuseum

På Sorø Kunstmuseum vil man kunne opleve udvalgte værker i udstillingen på en ny måde. Jagten går på et tværsnit af hele den permanente udstilling og der er masser af interessant viden at hente – og sjove fejl at finde.

Kalundborg Museum

Oplevelsesjagten på Kalundborg Museum viser hele museets omgivelser frem. Det handler både om at opleve historiens mærker på byen i museumsudstillingen og ved højbyens vartegn. Oplevelsesjagten fører også ud på den nærliggende Vestborg, som Esbern Snare grundlagde tilbage i middelalderen.

Vikingeborgen Trelleborg

På Trelleborg skal det handle om at se nærmere både på udstillingen og på selve borgområdet. Med særlig viden og en jagt, der kommer godt omkring, er der masser at snakke om.

 

 

Åbningstider

Tirs-søndag 
Kl. 11 - 17

Torsdag
kl. 11-18

Mandag lukket